Deze tempeh taco topper met smeuïge guacamole staat in no time op je bord! Ideaal voor een feestje, een hapje of een diner met vrienden.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 25 minutesminutes
Bereidingstijd: 30 minutesminutes
Totaal: 55 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de koolsla
100gwitte kool
100grode kool
25mlwittewijnazijn
15gkoriander, of peterselie, fijngesneden
Peper
Zout
Voor de tempehkruimels
450gtempeh
2elmilde olijfolie
1tlgerookte paprikapoeder
2elsojasaus
1ellimoensap
Voor de avocadosaus
2rijpeavocado's
75gkokosyoghurt
2teentjesknoflook, geraspt
1limoen, het sap
1handjeverse koriander, plus extra ter garnering
Peper
Zout
Voor de taco's
12minitortilla's
Bereiding
Schaaf voor de koolsla de witte en rode kool met een mandoline of snijd ze fijn met een scherp mes.
Doe de kool in een grote kom en voeg de wittewijnazijn, koriander of peterselie en zout en peper naar smaak toe. Kneed de kool stevig met je handen om de smaken te laten intrekken en de textuur zachter te maken. Dek af en zet apart.
Verkruimel de tempeh met je handen in een kom. Zet een groot bord met een vel keukenpapier klaar.
Verhit een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de olijfolie toe en wacht tot de olie goed heet is. Voeg de tempehkruimels en het gerookte paprikapoeder toe, bak 2-3 minuten zonder te roeren, zodat de onderkant bruin wordt. Roer daarna voorzichtig door en blijf elke 1-2 minuten roeren tot alle stukjes goudbruin en krokant zijn. Dit duurt nog zo’n 7 minuten.
Laat de tempehkruimels uitlekken op het bord met keukenpapier. Doe ze daarna in een mengkom en meng de tempeh met de sojasaus en het limoensap.
Halveer voor de guacamole de avocado’s en schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg de kokosyoghurt, knoflook, het limoensap, de koriander en zout en peper naar smaak toe. Mix alles tot een gladde saus. Proef en voeg eventueel extra limoensap, zout of peper toe.
Verhit voor de taco’s een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan en bak deze 20-30 seconden aan elke kant, totdat ze warm is en lichtbruine vlekken krijgt. Herhaal dit met de overige tortilla’s. Houd ze warm door ze op een bord onder een schone theedoek te leggen.
Bestrijk elke tortilla met een lepel avocadosaus. Verdeel de krokante tempehkruimels over de saus en top af met de frisse koolsla. Garneer eventueel met extra koriander en serveer direct.
TIP: Partytime! Zet alle ingrediënten in schaaltjes op tafel en laat iedereen zelf zijn taco’s samenstellen. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden of familie!
Extra informatie
Recept en foto uit Lenna’s Plantbased Kitchen van Lenna Omrani. Kosmos Uitgevers. Foto’s van Mitchell van Voorbergen.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan