Zet de wok op een middelhoog vuur en doe er een beetje kokosolie in.
Snijd eerst de prei en doe deze vervolgens in de wok. Doe hetzelfde met de wortel, paprika, champignons en courgette, zodat ze allemaal even kunnen stoven.
Snijd de gember in heel kleine stukjes en voeg deze bij de groenten.Voeg hier 1,5 l water bij, de tamari en bouillonblokjes. Breng aan de kook.
Verhit ondertussen wat kokosolie in een pan en voeg hier de tempeh of de (uitgelekte!) tofublokjes aan toe. Bak deze tot ze krokant en lichtbruin aan de buitenkant zijn.
Als de soep enkele minuten aan het koken is, doe je er sojascheuten en rijstnoedels bij en laat je dit nog 3 tot 5 minuten doorkoken.
De bladgroenten voeg je op het laatst toe, zodat deze maar net gaar zijn.
Ook de miso mag je pas op het laatst toevoegen, omdat miso zijn voedingswaarde verliest als je deze laat koken. Je kunt er ook voor kiezen om pas bij het serveren bij elke portie wat miso toe te voegen, zodat je overgebleven soep de dag nadien zonder zorgen weer kunt opwarmen.
Eventueel kan je op het laatst nog 0,5 l water toevoegen voor wat meer bouillon en ook wat extra bouillonpoeder, miso en sojasaus.
Serveer de soep in een grote kom, doe er een paar blokjes tofu of tempeh bij, bestrooi met sesamzaad en enkele druppels sesamolie.Smakelijk!