10cmkomkommer, in linten gesneden met een dunschiller
2lente-uitjes, in dunne ringetjes
1handvolverse koriander
Voor de dressing:
2elsojasaus, of tamari indien glutenvrij
2elsesamolie
1/2limoen, het sap van
1tlgedroogde chilivlokken
2tlahornsiroop of agavesiroop
½tlverse gember, fijngehakt
1snufjeknoflookpoeder
Voor de ingelegde ui en radijs:
½rode ui, in ringen
8radijsjes, in dunne plakken
3elrijstazijn
1tlkokosbloesemsuiker
1snufjezeezout
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken. Voeg de tofu toe en laat minstens 5 minuten staan.
Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat trekken.
Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.
Beleg de broodjes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan 100 van Gaz Oakley. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan