Heerlijke vegan Nutella-brownies met een gezonde verrassing
Het geheime ingrediënt van deze smeuïge Nutella-brownies zal iedereen met verstomming slaan. Durf jij het aan om ze uit te proberen? Met chocolade kan je zelfs de moeilijkste eters over de streep trekken!
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 45 minutesminutes
Porties: 12brownies
Ingrediënten
125gwitte champignons
200gbloem
50ggemalen hazelnoten, (of hazelnootmeel)
150grietsuiker
50gcacaopoeder
1tlbakpoeder
1tlnatriumbicarbonaat
1snufje zout
100mlplantaardige olie, kies olie met een neutrale smaak, bv zonnebloemolie
1tlvanille-extract
250mlhazelnootdrink
1handvolhazelnootjes, in stukjes + extra om te garneren
Voor de ganache
150mlhazelnootdrink
50ghazelnootpasta
100gpure chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante bakvorm van 25 x 25 cm met bakpapier.
Hak de champignons met een scherp mes of in de keukenmachine superfijn en doe ze in een kom. Meng ze met alle droge ingrediënten.
Roer nu de olie, het vanille-extract en de hazelnootdrink door het beslag en blijf roeren totdat je een glanzend beslag hebt. Meng ook de hazelnootstukjes erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm en zet deze 20-25 minuten in de oven. De brownie mag vanbinnen niet meer rauw zijn, maar er mogen zeker nog wat deegkruimels aan jouw cakenaald blijven hangen. Laat volledig afkoelen.
Maak na het afkoelen de smeuïge ganache. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat op laag vuur smelten. Roer totdat je een homogene en glossy ganache hebt.
Giet de ganache over de bovenkant van de brownie en strooi er wat gehakte hazelnoten over. Zet in de koelkast om op te stijven. Snijd dan pas in stukken.
Extra informatie
Recept uit Gebak met groenten van Vegamuze. Uitgeverij Sterck & De Vreese. Foto van Toos Vergote.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan