Noedels met plantaardige kipstuckjes in een romige currysaus.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Oosters
Totaal: 40 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
1ui
4tenenknoflook
1cmgember
1elplantaardige olie
160gkipstuckjes
1 ½elkerriepoeder
½tlcayennepeper
200mlvolle kokosmelk
400mlheet water
1rode paprika
1gele paprika
100gwortel
100gdoperwten, uit de diepvries
100gvolkoren noedels
1elsojasaus, low salt
peper en zout, naar smaak
Bereiding
Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de gember met een theelepel en snijd hem fijn.
Verhit de olie in een kook-, wok- of hapjespan met deksel. Fruit eerst de ui een paar minuten. voeg daarna de knoflook en gember toe en bak 1 minuut.
Hak ondertussen de plantaardige kipstukjes in kleinere stukken. Doe ze met de kerrie en cayennepeper in de pan en bak een paar minuten mee.
Voeg de kokosmelk en het hete water toe. Roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat alles op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten koken.
Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes van ongeveer 3 cm. Halveer de wortels en snijd in halve maantjes. Voeg de gesneden groenten samen met de doperwten toe aan de saus in de pan. Laat nog 3 minuten garen.
Voeg de noedels toe en laat 5 minuten koken, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef en breng op smaak met sojasaus en peper en zout.Smakelijk!