Een vrolijke, kleurrijke pokébowl met watermeloen en edamame
Soort gerecht: Lunch
Keuken: Oosters
Totaal: 20 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
150gzilvervliesrijst
1elrijstazijn
¼komkommer
150gwortel
200gwatermeloen
1velnori
1elzwart sesamzaad
1elsojasaus, (low salt)
1elsesamolie
1tlsambal
½citroen
150gedamame
1avocado
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na het koken de rijstazijn toe, roer door en laat afkoelen.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en rasp de wortel fijn. Snijd de watermeloen in grove blokjes. Scheur of knip het norivel in kleine stukjes, doe het in een kommetje en meng het sesamzaad erdoor.
Meng voor de dressing de sojasaus, sesamolie en sambal in een klein kommetje. Pers hierboven de halve citroen uit en roer de dressing door.
Verdeel de rijst over twee diepe borden. Voeg de komkommer, geraspte wortel, watermeloen en edamame toe. Snijd de avocado open, verwijder de pit, maak met een mes een raster in het vruchtvlees en schep de blokjes uit de schil op het diepe bord. Garneer met het nori-sesamzaadmengsel en schenk de dressing eroverheen.Smakelijk!
Extra informatie
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan