Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.86
from
7
votes
Mosselen met frietjes
Belgische klassiekers veganizen? Geen probleem! Probeer eens deze vegan versie van mosselen met friet.
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Keuken:
Belgisch
Totaal:
30
minutes
minutes
Porties:
2
personen
Ingrediënten
▢
300
g
mosselgroenten
▢
350
ml
water
▢
1
el
groentenbouillonpoeder
▢
2
el
zeewierkruiden
▢
150
g
shiitakes
▢
1
tl
viskruiden
Bereiding
Doe de mosselgroenten in een kookpot samen met het water, groentebouillonpoeder en zeewierkruiden en breng op een matig vuur aan de kook.
Snijd de shiitakes in de helft en bak ze krokant in wat olijfolie.
Als de mosselgroenten gaar zijn, kruid je de gebakken shiitakes af met viskruiden. Voeg de gekruide shiitakes toe aan de mosselgroenten.
Serveer met verse frietjes en veganaise.
Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto:
Soy and Seitan
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan