Deze heerlijke Marokkaanse tajine met kikkererwten zit boordevol groenten en is heel eenvoudig klaar te maken.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
2uien, fijngesneden
1teentjelook, geperst
2cmgember, fijngesneden
½bloemkool, in kleine roosjes
½courgette, in grove stukken
1puntpaprika, in grove stukken
1wortel, in schijfjes
200gtomatenblokjes, conserve
1el tomatenpuree
1tlcitroensap
300mlgroentebouillon
200gkikkererwten, voorgekookt
1handjerozijnen
1handjekoriander, vers
1tlkurkuma
1tlpaprikapoeder
1tlkomijn
1mespuntjechili, of cayenne
1tlkaneel
peper
zout
olijfolie
Afwerking
cashewnoten, of amandelen (fijngehakt)
koriander
Bereiding
Verwarm 1 el olijfolie in een grote stoofpot/stoofpan en bak hierin de ui, look en gember. Voeg de kruiden toe (komijn, paprika, kaneel, kurkuma, cayenne/chili)
Voeg de bloemkool, wortel, paprika en courgette toe. Roerbak even. Kruid met peper en zout.
Blus met groentebouillon, tomatenblokjes, 1 tl citroensap en tomatenpuree. Voeg de koriander, de rozijnen en de kikkererwten toe. Laat 15 à 20 min op een klein vuurtje pruttelen, met deksel op de pot/pan.
Bereid de couscous.
Serveer de tajine groenten met couscous, werk af met koriander en cashewnoten.