Budgetrecept: makkelijk recept voor vegan gegrilde ananas op de barbecue
Indruk maken bij de barbecue kan ook makkelijk. Met dit vegan recept zet je in een mum van tijd een indrukwekkend gerecht op tafel.
Soort gerecht: Bijgerecht, Dessert
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Grilltijd (minimum): 10 minutesminutes
Totaal: 20 minutesminutes
Porties: 8personen
Materiaal
rvs ovenschaal of aluminium BBQ-schaal
bakkwast
Ingrediënten
1ananas
4elFloral Nectar for Honeys Zomer, of een andere stroop naar keuze zoals agavesiroop, rijststroop, keukenstroop of golden syrup
Bereiding
Zet de ananas rechtop op een snijplank en snijd de schil eraf met een scherp koksmes of kartelmes. Laat de top eraan zitten voor een extra feestelijk effect. Snijd vervolgens de ‘pitten’ (technisch gezien geen pitten, maar de deukjes die nog zichtbaar zijn na het wegsnijden van de schil) weg in het patroon van de van nature aanwezige diagonale lijnen.
Leg de ananas in de ovenschaal en besprenkel met de siroop. Zorg dat de siroop over de hele ananas loopt (met uitzondering van de bladeren).
Steek de BBQ aan en creëer een matig hete directe zone. Zet de schaal op de BBQ en sluit het deksel. Rooster de ananas circa 10 minuten.
Open de BBQ en strijk met een bakkwast de siroop die van de ananas af is gelopen weer over de ananas. Dreigt de siroop aan te branden? Voeg dan een paar eetlepels water toe aan de ovenschaal en meng met de kwast even door de siroop. Draai de ananas een kwartslag en sluit het deksel weer.
Ga zo door tot de ananas rondom mooi geroosterd en gekarameliseerd is.
Extra informatie
Recept en foto uit Vlam in de plant van Maartje Borst en Lisette Kreischer. Uitgeverij VBK Media
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan