Dit is een recept voor bananenbrood met een exotisch tintje. De pulp van passievrucht maakt het brood heerlijk zomers. Ook perfect als tussendoortje of onderdeel van een vegan brunch.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt, Snack
Voorbereiding: 15 minutesminutes
Baktijd: 1 hourhour
Totaal: 1 hourhour15 minutesminutes
Porties: 8porties
Ingrediënten
Droge ingrediënten:
240gwit rijstmeel, of 190 g tarwebloem
170gamandelmeel
100gkokosbloesemsuiker
1elbakpoeder
Natte ingrediënten:
2bananen, rijp (ca. 240g)
3passievruchten, alleen de pulp
285mlplantaardige drink, bv. amandel-, soja- of kokosdrink
Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een broodvorm van 23 x 10 centimeter met bakpapier.
Doe de droge ingrediënten in een grote kom of foodprocessor. Meng alles goed en zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
Pureer de bananen in een aparte kom en meng ze met de passievrucht. Zorg dat er geen lange strengen meer in zitten. Voeg het fruit met de rest van de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles tot een samenhangend beslag.
Verdeel het beslag over de broodvorm. Bak het brood 1 uur in de oven, of tot een satéprikker die je in het midden van het brood prikt er schoon uit komt, zonder rauw beslag (het brood is vanbinnen natuurlijk nog wel wat vochtig door het fruit). Laat het brood in de vorm afkoelen.
Bestrijk het brood met de yoghurt en passievruchtpulp zodra het volledig is afgekoeld. Decoreer met de blauwe bessen. Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt het brood zonder yoghurtglazuur in een luchtdicht afgesloten bak maximaal een paar dagen op kamertemperatuur, 5 dagen in de koelkast of 1 maand in de vriezer bewaren.Recept en foto uit Verrukkelijk vegan bakken. Anthea Cheng. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan