Ontdek stap voor stap hoe je een heerlijke wrap met falafelballetjes klaarmaakt.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 15 minutesminutes
Totaal: 15 minutesminutes
Porties: 4wraps
Ingrediënten
4middelgrotewraps
12falafelballetjes
rauwkost naar keuze, bv sla, komkommer, wortel, rode biet
versemunt, enkele takjes
granaatappelpitjes, optioneel
Voor de tahinsaus
5eltahin
1/2citroen
1teentjeknoflook
zout, naar smaak
Bereiding
Was de groenten en snijd deze fijn. Gebruik bij voorkeur een mix van zachte en knapperige texturen. Tip: granaatappelpitjes zijn erg lekker in combinatie met tahin en falafel.
Bereid de falafel volgens de instructies op de verpakking.
Maak ondertussen de tahinsaus. Meng 5 el tahin met het sap van een halve citroen, 1 teentje knoflook en zout naar smaak. Voeg geleidelijk aan water toe tot je de gewenste consistentie hebt (ongeveer 30 à 50 ml). Proef en voeg eventueel citroensap of zout toe.
Verwarm de wraps in de microgolf of oven. Bestrijk de wraps met tahinsaus en garneer met rauwkost naar keuze en 3 falafels. Werk af met verse munt. Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan