Ontdek stap voor stap hoe je een heerlijke vegan appelcake maakt met slechts 8 ingrediënten.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Voorbereiding: 15 minutesminutes
Bereidingstijd: 50 minutesminutes
Porties: 1cake
Ingrediënten
250gbloem
10gbakpoeder
2tlkaneel
200mlsojamelk
75mlzonnebloemolie, Ontgeurd
150grietsuiker
1elappelazijn
2stuksappel, Bv. Goudreinet (boskoop)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekige bakvorm in met gesmolten sojaboter of gebruik bakpapier.
Zeef de bloem boven een grote mengkom. Voeg bakpoeder, kaneel en rietsuiker toe en meng. Zet apart.
Neem een tweede mengkom en mix daarin de sojamelk, zonnebloemolie en 1 el appelazijn.
Schil de appels en snijd 1 appel in stukjes. Snijd de tweede appel in schijfjes en besprenkel eventueel met wat citroensap om te voorkomen dat de appel bruin wordt.
Meng de natte ingrediënten door de bloem tot een homogeen beslag maar meng niet te lang. Spatel de appelblokjes voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm. Druk de appelschijfjes in het beslag. Bestrooi eventueel met wat extra kaneelpoeder.
Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon uit komt nadat je in het midden van de cake geprikt hebt.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan