Snelle vegan maaltijdsoep met tomaten, linzen, gember en curry
Linzen zijn een ideale eiwitbron. Gember, curry en limoen zijn dan weer ideale smaakmakers. Zo bekomen we een complete vegan soep. Bonus: het kost je amper tijd of ingrediënten.
Soort gerecht: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Bereidingstijd: 10 minutesminutes
Kooktijd: 25 minutesminutes
Totaal: 35 minutesminutes
Porties: 4porties/ personen
Ingrediënten
1ui
1teentjeknoflook
3cmgember
500gdroge rode linzen, (splitlinzen)
1,5lgroentebouillon
4eltomatenpuree
1tlcurrypoeder
1limoen, het sap
Peper en zout
Kokos-chips en gedroogde peterselie als afwerking, optioneel
Bereiding
Fruit de fijngesneden ui, knoflook en gember in wat olijfolie in een grote kookpot.
Voeg 500 g rode linzen toe, samen met 1,5 l groentebouillon, 4 el tomatenpuree, 1 tl currypoeder, peper en zout.
Laat 25 minuten koken.
Mix met de staafmixer en voeg het sap van de limoen toe. Wist je dat je ijzer uit peulvruchten beter opneemt als je er wat vitamine C aan toevoegt?
Kruid bij naar smaak.
Werk af met kokos-chips en gedroogde peterselie.
Extra informatie
Recept en foto uit Plantaardig koken van PLANTBEEST by TARTELIES. Uitgeverij: Pelckmans.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan