Een klassieker met een vegan twist: dit recept voor rijstpap laat alle zoete hartjes sneller slaan. Wedden dat zelfs je grootmoeder fan is?
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 25 minutesminutes
Porties: 6porties/ personen
Ingrediënten
1,2lkokosmelk, uit blik
175gdessertrijst
1tlvanille-extract
2capsules van 0,1 gsaffraan
4elagavesiroop
Snuifjezout
Bereiding
Zet 1,2 l kokosmelk in een pot op het vuur.
Voeg 175 g dessertrijst toe en blijf roeren tot de rijst wat zachter is. Opgelet: zeker in het begin moet je blijven roeren, anders brandt de rijst aan op de bodem.
Voeg 1 tl vanille, 2 capsules saffraan, 4 el agave en een snuifje zout toe.
Laat nog 20 minuten pruttelen, maar roer geregeld goed door om aanbranden te voorkomen.
Deze rijstpap is lauw het lekkerst. Zo blijft de kokosmelk goed vloeibaar. Eet je ze koud, dan wordt het een iets vastere pap, omdat de kokosmelk wat stolt.
Extra informatie
Recept en foto uit Plantaardig Koken van Plantbeest by tartelies. Uitgeverij: Pelckmans.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan