Vegan ovenschotel met quinoa, asperge en sinaasappeldressing
Op zoek naar een makkelijk vegan recept dat je zo in de oven schuift? Probeer deze verrassende combinatie van avocado’s, asperges en sinaasappel eens! Ideaal als bijgerecht of serveer met quinoa voor een volwaardige vegan maaltijd.
Soort gerecht: Bijgerecht, Brunch, Voorgerecht
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Oven tijd: 15 minutesminutes
Totaal: 25 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
2avocado’s, gehalveerd en ontpit
150ggroene asperges
1teentjeknoflook, geperst
1biologische sinaasappel, geraspte schil
1elolijfolie
Flinke snufzeezout
Zwarte peper, versgemalen
40gamandelen, of hazelnoten
100gspinazie
1sinaasappel, in partjes
Voor de dressing:
25gtahin
1sinaasappel, het sap
½tlzeezout
zwarte peper, versgemalen
Opdienen met:
Gekookte quinoa
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
Leg de avocado’s en asperges met de knoflook, sinaasappelschil, olijfolie, zout en peper in een braadslede en schep alles goed om. Strooi de amandelen of hazelnoten erover en zet het geheel 15 minuten in de oven.
Roer de tahin, het sinaasappelsap, het zout en de peper door elkaar; voeg indien nodig een scheutje water toe om de dressing te verdunnen. Proef en breng de dressing eventueel op smaak met extra peper en zout. Zet weg.
Spoel de quinoa goed af, zodat de bittere smaak verdwijnt, en doe 240 gram in een pan met 500 milliliter kokende groentebouillon. Breng opnieuw aan de kook, leg het deksel half op de pan en laat 15-17 minuten koken op laag vuur tot de korrels al het vocht hebben opgenomen. Draai het vuur uit, roer door met een vork en laat 5 minuten afgedekt rusten.
Schep de quinoa, spinazie en sinaasappelpartjes door het asperge-avocadomengsel. Besprenkel met de dressing en dien heet op.
Extra informatie
Recept en foto uit De groene bakplaat van Rukmini Iyer. Uitgeverij: Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan