Thaise rode currysoep met rijstnoedels is een ideaal doordeweeks vegan gerecht dat je binnen de 20 à 25 minuten op tafel zet.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding: 20 minutesminutes
Porties: 3porties
Ingrediënten
Plantaardige olie
250gtofu
1ui
3teentjeslook
1elverse gember
3elvegan rode currypasta*
1 à 2tlsambal oelek, naar smaak
Thaise limoenblaadjes, optioneel
1paksoi
100gchampignons
400mlkokosmelk, uit blik
1blokjevegan groentebouillon
125grijstnoedels
Om te serveren:
Limoenpartjes
Verse koriander, optioneel
Bereiding
Snijd de ui in halve ringen en snijd de look fijn. Rasp de gember. Snijd de champignons in plakjes en snijd de stengels van de paksoi in halve maantjes van 1 à 1,5 cm breed. Bewaar het bladgroen apart.
Verhit 1 theelepel olie in een pot. Voeg de ui en rode currypasta toe en fruit 1 à 2 minuten. Voeg vervolgens de geraspte gember, sambal oelek en look toe en laat nog even aanstoven.
Voeg nu de schijfjes champignon en de stukjes paksoi stengel toe. Roer goed door en voeg 400 ml kokosmelk en 600 ml water toe. Voeg enkele gedroogde Thaise limoenblaadjes toe als je deze in huis hebt. Doe een bouillonblokje in de pot en zet een deksel op de pot.
Verhit ondertussen 1 eetlepel plantaardige olie in een pan. Snijd de tofu in blokjes. Voeg de tofu toe aan de pan en bak de tofu tot de blokjes goudbruin zijn. Schep de blokjes voorzichtig om, maar roer niet te vaak want dan valt de tofu uiteen.
Snijd het bladgroen van de paksoi in reepjes. Voeg de paksoi en de rijstnoedels toe aan de kom wanneer de soep begint te koken. Draai het vuur lager, dek af en laat nog 2 à 3 minuten pruttelen.
Draai het vuur uit en schenk de currysoep in 3 kommetjes. Verdeel de blokjes tofu over de soepkommen en werk af met verse koriander als je dat lust. Serveer met partjes limoen. Smakelijk!
Extra informatie
* Rode currypasta bevat soms garnalen of vissaus, check dus zeker altijd de ingrediënten.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan