Gezonde brooddoos met rijstballen en hummus van rode biet
Een potje hummus en rijstballetjes zijn altijd handig bij een picknick of als meeneemlunch. Of maak er een kleurrijke brooddoos mee en vul aan met geblancheerde groenten en vers fruit.
Soort gerecht: Lunch, Snack
Bereidingstijd: 15 minutesminutes
Porties: 1brooddoos
Ingrediënten
6groene boontjes
6roosjesbloemkool
Vegan notenkaas, bv van Omage
Blauwe bessen
Rijstballen:
restjerijst, gekookt
2elzwart sesamzaad
Rodebietenhummus:
2rode bieten, gekookt
Sap van 1 limoen
1cupkikkererwten, gekookt
1teentjeknoflook
Snuf peper
1elolijfolie
Bereiding
Rol stevige ballen van het restje rijst en rol ze door de sesamzaadjes.
Doe alle ingrediënten voor de hummus in een blender en mix glad.
Blancheer de bonen in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 6 minuten of tot beetgaar.
Vul je lunchbox met al deze bereidingen en voeg nog blauwe bessen en vegan kaas toe.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Vegan Plan van Kim Vercoutere, uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan