Pizza is altijd een goed idee! En al zeker met de verrukkelijke veganistische alternatieven voor kaas van Violife! Dit recept is typisch comfortfood. Voeg gerust nog je favoriete groentjes toe zoals champignons of paprika.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 1 hourhour
Porties: 2personen
Ingrediënten
1pakjeveganistisch pizzadeeg uit de winkel
Voor de saus
400mlgeplette tomaten
2eltomatenconcentraat
1ajuin, in stukken gesneden
2teentjesknoflook, fijngehakt
1eloregano
1tlbiologische kristalsuiker
1tlzout
¼tlgemalen rode pepervlokken, wat meer of minder naar smaak
Start met de bereiding van de tomatensaus. Bak de ajuin in een pan en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak tot deze goudbruin wordt. Voeg de geplette tomaten, oregano en tomatencoulis toe. Laat het geheel langzaam sudderen en voeg de suiker, zout en rode pepervlokken toe. Laat nog 30 minuten sudderen.
Verwarm de over voor op 180°C.
Gebruik een deegroller om een pizzavorm te maken met je pizzadeeg. Bedek met de saus en bestrooi met een heerlijke mix van Violife Grated Mozzarella en Violife Grated Original. Leg de pizza op een bakplaat en bak hem ongeveer 15-20 minuten tot de korst rond de randen goudbruin is.
Bestrooi met verse basilicum en serveer.
Extra informatie
Recept en foto’s van Violife, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan