Deze heerlijk voedzame vegan spaghetti is in no time klaargemaakt. De volkoren pasta zorgt voor een lange verzadiging en de champignons in roomsaus voor een zalige winterse toets. Bovendien zet je de spaghetti al met een budget van 2 euro per portie op tafel!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding: 8 minutesminutes
Bereidingstijd: 20 minutesminutes
Totaal: 28 minutesminutes
Porties: 3porties/ personen
Materiaal
2 potten
1 pan
Garde
Keukenmesje
Ingrediënten
1ajuin
1teentjelook
300g(volkoren) spaghetti
500gchampignons
90grucola
500mlsojamelk, ongezoet
4elolijfolie
2elbloem
Peper
Zout
Nootmuskaat
Bereiding
Voorbereiding (8 min)
Snij de ui fijn.
Pers het teentje look of snij fijn.
Snij de champignons in schijfjes.
Bereiding (20 min)
Kook de spaghetti met een snufje zout volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
Neem ondertussen een grote pan (of een tweede pot die je nadien hergebruikt voor de saus) en verhit 1 el olijfolie. Roerbak de gesneden ui en look tot de ui glazig wordt. Voeg de champignonschijfjes toe en roerbak op een gemiddeld vuur tot ze een mooie kleur krijgen.
Voor de roomsaus: neem een tweede pot en verhit 3 eetlepels olijfolie. Roer er met de garde 2 eetlepels bloem door. Als de bloem en de olie vermengd zijn, voeg je beetje per beetje de sojamelk al roerend toe op een middelhoog vuur. Blijf roeren terwijl de saus indikt. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.
Zet het vuur lager of uit en voeg de champignons met ui toe aan de saus.
Afwerking
Serveer de saus over de pasta en werk af met een handje rucola.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan