Vegan nutella: gezonde hazelnoot-chocopasta zonder palmolie
Met dit recept maak je in no time een gezonde choco zonder palmolie en additieven.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Totaal: 20 minutesminutes
Porties: 200g
Ingrediënten
200ghazelnoten
1elkokosolie, gesmolten
2elcacao
3elahornsiroop
½tlzeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180°C.
Meng de hazelnoten, kokosolie, cacao, ahornsiroop en het zeezout in een kom. Spreid het hazelnotenmengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 15 minuten of tot de noten goudbruin zijn. Laat afkoelen.
Maal het hazelnotenmengsel een paar minuten in de keukenmachine op de hoogste stand tot een gladde pasta. Stop de machine zo nu en dan om de inhoud van de wanden omlaag te schrapen.
Schep de chocopasta in een schone pot met een goed sluitend deksel en zet in de koelkast. Deze pasta is circa drie weken houdbaar.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan zuivel. Maak je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas. Emelie Holm. Uitgeverij Good Cook.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan