Chocolade-pinda-gepofte-rijst-repen

veganistisch recept pinda chocolade repen

 

Ondanks de lange naam is dit recept heel eenvoudig. Ideaal als tussendoortje, dessert of om mee te nemen als traktatie op het werk bijvoorbeeld.

 

2 cups gepofte rijst*

1/4 cup agave of een andere siroop naar keuze

1 + 1/4 cup pindakaas

340g donkere chocolade (70% cacao)

0,5 tl vanille-extract 

2 el vegan bakboter of kokosolie

 

Meng 1/4 cup pindakaas met de agavestroop in een grote kom. Je kan de ingrediënten eventueel heel lichtjes verwarmen zodat dit gemakkelijker gaat. Doe er de gepofte rijst bij en roer voorzichtig om met 2 lepels of pannenlikkers tot de rijst bedekt is met een laagje van het pindamengsel. Schep over in een rechthoekig bakblik met anti-kleeflaag en druk voorzichtig aan tot je een egale laag hebt.

Smelt 140g chocolade au bain marie of in de microgolf op een heel lage stand en meng er 1 cup pindakaas en de halve theelepel vanille-extract onder.  Giet dit mengsel over de gepofte rijst in het bakblik, strijk vlak en laat afkoelen.

Smelt, eens de chocolade-pindacombinatie is afgekoeld, 200g chocolade samen met 2 eetlepels vegan boter. Meng goed, giet in het bakblik en strijk vlak.

Dit simpele maar heerlijke gerecht smaakt het beste eens het volledig is afgekoeld (eventueel in de koelkast) en een paar uur heeft gerust.

 

 

*Kelloggs Rice Krispies zijn op dit moment niet vegan aangezien er dierlijke vitamine D in zit. Je neemt dus best een andere merk, eventueel bio.