Supersnelle pangranola
Geen granola meer in huis? Met dit recept voor supersnelle pangranola tover je die granola snel op tafel!
Supersnelle pangranola
Ook zonder oven kan je genieten van heerlijke granola. Probeer nu dit recept voor pangranola.
Porties: 200 g granola
Ingrediënten
- olie
- 100 g havervlokken
- 70 g gehakte noten
- 2 el lijnzaad
- 50 g boekweitvlokken
- 1 scheutje ahornsiroop, of andere siroop
- gedroogd fruit
Bereiding
- Zet een pan op hoog vuur en doe er de olie in.
- Doe de haver- en boekweitvlokken en gehakte noten in de pan. Laat zacht roosteren en roer regelmatig. Wanneer de havermout en noten beginnen te verkleuren en je een licht geroosterde geur ruikt, zijn ze klaar.
- Zet het vuur af en roer het lijnzaad en de siroop erdoor. Dankzij de overblijvende hitte zullen de ingrediënten licht karamelliseren. Je kunt dit ook in de oven maken, 30 minuten op 165°C.Bewaar in een luchtdichte doos.
- Serveertip: stoof een beetje appels, peren of andere fruit met kaneel en strooi deze granola erover. Of houd het simpel en serveer met yoghurt en wat chocolade.Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!