, ,

Bananenbrood met chocoladestukjes

 

Dit heerlijke bananenbrood is lekker op elk moment van de dag. Als ontbijt, dessert of tussendoortje! De bananen maken het heerlijk zoet, waardoor je niet veel suiker nodig hebt. Bovendien kan je met dit basisrecept aan de slag om er een decadentere versie met chocolade en pindakaas van te maken.

recept veganistisch bananenbrood met chocolade

 

Bananenbrood met chocolade

Heerlijk bananenbrood met stukjes chocolade.
Soort gerecht: Dessert, Ontbijt, Snack
Voorbereiding: 10 minutes
In de oven: 35 minutes
Totaal: 45 minutes
Porties: 1 bananenbrood

Ingrediënten

  • 4 bananen, rijp
  • vanille-extract
  • 6 el plantaardige boter, langzaam gesmolten
  • cup plantaardige olie, zoals kokosolie of zonnebloemolie
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 tl natriumbicarbonaat
  • 2+½ cup bloem, gebruik voor een glutenvrije versie maïsbloem of kikkererwtenmeel
  • 3 el suiker, of stevia
  • 2 handjes noten, gehakt (optioneel)
  • pindakaas, optioneel
  • 1 à 2 cups chocoladestukjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plet de bananen tot een puree.
  • Meng alle natte ingrediënten (bananenpuree, vanille extract, gesmolten boter, olie, azijn) in een grote kom.
  • Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe (bicarbonaat, zout, bloem) en meng goed om een dik deeg te vormen. Als je de geweldige keuze hebt gemaakt om chocolade en noten toe te voegen, kan je dat nu doen.
  • Stort het deeg in een bakvorm, bij voorkeur bekleed met bakpapier. Als je de nog geweldigere keuze hebt om pindakaas toe te voegen, doe je best eerst de helft van het deeg in de bakvorm, dan de pindakaas, en dan het overige deeg er bovenop.
  • Bak het brood in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 35 minuten.
  • Laten afkoelen alvorens erin te vliegen.
  • Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto van Noot / Erlinde Cornelis
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *