vegan dip van geroosterde aubergine
Recept afdrukken Recept pinnen
5 from 1 vote

Baba ganoush

Baba ganoush is een heerlijke Midden-Oosterse dip van geroosterde aubergines.
Soort gerecht: Hapjes, Voorgerecht
Keuken: Midden-Oosters
Totaal: 25 minutes
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • ½ citroen, geperst
  • 2 ½ el tahin
  • paprikapoeder, naar smaak
  • komijn, naar smaak
  • peper, naar smaak
  • zout, naar smaak
  • zonnebloempitten
  • olijfolie, om erover te sprenkelen

Bereiding

  • Verwarm de grill van de oven voor op 280°C.
  • Was de aubergines, prik er gaatjes in met een vork. Leg de auberginen samen met de tenen look op een bakplaat en zet 15 minuten onder grill.
  • Laat de aubergines afkoelen, snijd ze in doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine of blender.
  • Pel de look en voeg deze aan de aubergines toe. Voeg het citroensap, tahin, peper en zout eraan toe. 
  • Mix tot het een smeerbaar beleg is.
  • Doe het geheel in een afsluitbare kom en strooi er paprikapoeder, komijn, zonnebloempitten en olijfolie naar smaak over.
  • Smakelijk!
    vegan dip van geroosterde aubergine

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan