Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.50
from
2
votes
Baba ganoush
Baba ganoush is een heerlijke Midden-Oosterse dip van geroosterde aubergines.
Soort gerecht:
Brunch, Hapjes, Voorgerecht
Keuken:
Midden-Oosters
Totaal:
25
minutes
minutes
Porties:
3
personen
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
2
teentjes
knoflook
,
ongepeld
▢
½
citroen
,
geperst
▢
2 ½
el
tahin
▢
paprikapoeder
,
naar smaak
▢
komijn
,
naar smaak
▢
peper
,
naar smaak
▢
zout
,
naar smaak
▢
zonnebloempitten
▢
olijfolie
,
om erover te sprenkelen
Bereiding
Verwarm de grill van de oven voor op 280°C.
Was de aubergines, prik er gaatjes in met een vork. Leg de auberginen samen met de tenen look op een bakplaat en zet 15 minuten onder grill.
Laat de aubergines afkoelen, snijd ze in doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine of blender.
Pel de look en voeg deze aan de aubergines toe. Voeg het citroensap, tahin, peper en zout eraan toe.
Mix tot het een smeerbaar beleg is.
Doe het geheel in een afsluitbare kom en strooi er paprikapoeder, komijn, zonnebloempitten en olijfolie naar smaak over.
Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van
De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan