Pad Thai is waarschijnlijk het bekendste gerecht uit Thailand. En terecht!
Totaal: 40 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
200grijstnoedels
125gtofu
2wortels, julienne
3lente-uien, in ringen gesneden
200gsojascheuten
½tlchilipoeder
4elpinda's, gehakt
3elsojasaus
3elsuiker, kokos of bruine
1 + ½elcitroensap
Om te serveren :
limoen
koriander
pinda's
Bereiding
Laat de rijstnoedels 30 minuten in koud water weken.
Maak ondertussen de saus door de sojasaus, kokossuiker en het citroensap te mengen.
Snijd de tofu in blokjes en bak in wat kokosolie tot ze een lichtbruin krokant korstje krijgen. Houd de tofublokjes aan de kant.
Verhit wat olie in een wok op hoog vuur en voeg de noedels toe. Voeg eventueel een klein beetje water (enkele eetlepels) toe. Voeg de saus en het chilipoeder toe. Hou met een houten lepel de noedels uit elkaar, zorg ervoor dat ze niet gaan kleven. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.
Voeg de sojascheuten, lente-uitjes, pinda’s en tofu toe en wok een minuutje verder.
Garneer op een bord met partjes limoen, pinda’s, koriander en wortel.
Smakelijk!
Extra informatie
Tip: maak in de zomer een rauwe versie van dit gerecht door de noedels te vervangen door noedels van courgette en wortel. De rest van de ingrediënten – buiten de tofu – kun je er ook rauw bijdoen.Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan