Bij deze quiche zonder ei wijken we iets af van de klassieke quiche en laten we de korst weg. Heb je toch liever een korstje dan kan je vegan bladerdeeg gebruiken.
Soort gerecht: Brunch, Lunch, Ontbijt
Voorbereiding: 15 minutesminutes
Tijd in de oven: 30 minutesminutes
Totaal: 45 minutesminutes
Porties: 1quiche van 18 cm
Ingrediënten
400gtofu
2elmaïszetmeel, of arrowroot
3eledelgist
4el peterselie
1tlpaprikapoeder
1tlzwart zout
peper
150gchampignons, in schijfjes gesneden
100gerwten
3lente-uitjes, gehakt
1teentjelook, fijngehakt
2elcitroensap
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 180°C. Stoof ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een grote pan voor ongeveer 5 minuten.
Doe alle ingrediënten voor de tofu-mengeling in een blender en mix.
Meng de tofu-mengeling en vulling door elkaar en giet het in een ingevette bakvorm van 18 cm.
Bak 30 à 35 minuten in de oven. Laat de quiche afkoelen voordat je ze snijdt.
Smakelijk !
Extra informatie
Tip: Wil je toch een bodem? Een snelle manier hiervoor is om tortilla’s (die dingen waar je een wrap mee maakt) te gebruiken of kant-en-klaar plantaardig bladerdeeg.Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan