veganistisch recept pizza met mozzarella
Recept afdrukken Recept pinnen
5 from 1 vote

Mozzarella van cashewnoten

Deze mozzarella is echt ge-wél-dig! Door het tapiocameel wordt de kaas lekker stretchy.
Keuken: Italiaans
Voorbereiding: 10 minutes
weektijd van de cashewnoten: 6 hours
Totaal: 10 minutes
Porties: 1 grote bol van 250g

Ingrediënten

  • 200 ml water
  • 3 el cashewnoten, geweekt
  • 1 tl edelgistvlokken
  • 20 g tapiocameel
  • zout, naar smaak
  • enkele druppels citroensap

Bereiding

  • Voeg het water en de geweekte cashewnoten samen in een blender en mix alles goed tot een gladde structuur.
  • Voeg edelgistvlokken, tapiocameel, zout en druppels citroensap toe en mix nog even mee.
  • oeg alles samen in een pannetje en breng het aan de kook. Laat alles even doorkoken. Je moet nu de structuur hebben van gesmolten mozzarella.
  •  Laat afkoelen en gebruik het als mozzarella voor op je pizza.

Extra informatie

vegan kookboek Plan Vegan Nathalie Meskens
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan