Met dit recept zet je zo een stapeltje heerlijke vegan pannenkoeken op tafel.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Voorbereiding: 5 minutesminutes
Porties: 7pannenkoeken
Ingrediënten
150gbloem, De helft witte tarwe en de helft volkorenbloem geeft een perfect resultaat. Maar experimenteer gerust met jouw favoriete soorten bloem.
2tl bakpoeder
snuifjezout
300mlplantaardige melk, gebruik melk met een vanillesmaakje voor heerlijk zoete vanillepannenkoeken.
2el plantaardige olie
extra plantaardige olie
suiker, optioneel, naar smaak
Bereiding
Meng bloem, bakpoeder, zout en eventueel suiker door elkaar in een grote kom. Voeg melk en olie toe en meng opnieuw door elkaar. Laat het beslag minstens 5 minuten rusten.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en smeer ze in met olie. Laat ze minstens 5 minuten warm worden, een hete pan is essentieel voor goede pannenkoeken. Voeg nu een pollepel beslag toe.
Wanneer de onderkant van de pannenkoek bijna klaar is, komen er kleine bubbels op de bovenkant en wordt hij droger. Tijd om je pannenkoek om te draaien!