Deze havermout smaakt net als een stukje appeltaart.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Voorbereiding: 15 minutesminutes
In de oven: 30 minutesminutes
Totaal: 45 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
2cupshavermout, (1 cup havermout= 100 gr)
1tlkaneel
snuifjenootmuskaat
1 ½tlbakpoeder
2el lijnzaad
2cupsamandelmelk, (1 cup amandelmelk= 240 ml)
¼cupahornsiroop, (1/4 cup ahornsiroop= 60 ml)
2tl vanille
2appels
¼cup rozijnen , of veenbessen (1/4 cup= 40 gr)
½cupwalnoten, (1/2 cup walnoten= 50 gr)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de havermout, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een grote kom en meng door elkaar. Voeg hier het lijnzaad, melk, ahornsiroop en vanille extract aan toe en meng opnieuw.
Hak de walnoten fijn en voeg de helft hiervan, samen met de rozijnen, toe aan het mengsel. Snij of rasp de appels fijn en voeg ook deze toe.
Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel in een ovenschaal van ong. 24 x 14 cm. Strooi de overgebleven walnoten erover heen.