Heerlijke vegan brownies met zoete aardappel zijn een uitstekende manier om groenten binnen te smokkelen in dessert. Dit recept is gluten- en suikervrij.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Snack
Voorbereiding: 20 minutesminutes
Baktijd: 40 minutesminutes
Totaal: 1 hourhour
Ingrediënten
3zoete aardappelen, gemiddelde grootte
3bananen, overrijp
vanille extract, naar smaak
1cupbloem, glutenvrij
1cupcacaopoeder
1cupchocolade
stevia of andere zoetstof, optioneel
Bereiding
Schil de zoete aardappelen en kook ze tot ze superzacht zijn.
Plet de bananen, meng met de zoete aardappel en schenk het mengsel in een grote kom.
Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed tot een dik en glad deeg mengsel, voeg vervolgens de chocoladedruppels toe.
Giet het beslag uit in een grote, relatief ondiepe bakvorm.
Bak de brownies op 200°C gedurende ongeveer 40 minuten.
Laat ze volledig afkoelen alvorens ze aan te snijden.
Smakelijk!
Extra informatie
Tip: Deze brownies kunnen gemaakt worden in allerlei verschillende smaakvariaties, door bijvoorbeeld verse frambozen toe te voegen. Enkele dagen in de koelkast te bewaren.Recept en foto’s van Noot / Erlinde Cornelis
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan