Muskaatpompoenen zijn ook bekend onder de naam flespompoen of butternut. Butternut heeft een licht kruidige smaak en is heel geschikt voor ovenschotels of soepen. Gebruik een blender voor een fluweelzachte soep.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 6porties
Ingrediënten
1muskaatpompoen, middelgroot
1chilipeper
1bliktomaten, 400 g
1blikkokosmelk, 400 ml of 250 ml sojaroom
1rode ajuin, grote
4teentjeslook
2tlcurrypoeder
½tlkomijn
½tlkoriander
3elsojasaus, tamari of shoyu
water
Bereiding
Schil de pompoen, ajuin en look.
Snij de geschilde ingrediënten en de chilipeper in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een kookpot en voeg ongeveer 400 ml water toe.
Breng dit aan de kook en laat sudderen tot de pompoen gaar is.
Mix alles met behulp van een blender of staafmixer, voeg extra water toe totdat de gewenste dikte wordt bereikt.
Serveer met wat gemalen zwarte peper en verse koriander.
Smakelijk!
Extra informatie
Recept van Jana Broeckx
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan