recept vegan hummus met pinda
Recept afdrukken Recept pinnen
5 from 1 vote

Pindahummus

Een heerlijk smeuïge hummus met pindakaas. Heerlijk in een buddha bowl of als broodbeleg.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes, Lunch, Snack, Voorgerecht
Totaal: 5 minutes
Porties: 8 porties

Ingrediënten

  • 2 blikken kikkererwten, uitgelekt*
  • 2 tenen look
  • 2 el tahin
  • 4 el pindakaas
  • 10 el olijfolie
  • 8 el water
  • 2 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • ½ citroen, uitgeperst

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en mix tot een smeuïg geheel.
  • Proef en kruid eventueel bij.
    Smakelijk!

Extra informatie

Tip: houd het kikkererwtenvocht bij voor een heerlijke chocolademousse.
Gezond zondigen en hartig genieten van Tartelies
Recept uit Gezond zondigen en hartig genieten. De plantaardige keuken van Tartelies. Uitgeverij Van Halewyck.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan