Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.67
from
3
votes
Speculaas-pecan overnight oats
Heerlijke overnight oats met speculaaskruiden en geroosterde pecannoten.
Soort gerecht:
Brunch, Ontbijt
Totaal:
10
minutes
minutes
Porties:
2
porties
Ingrediënten
▢
400
ml
plantaardige melk
▢
1
banaan
▢
1
tl
speculaaskruiden
▢
1
tl
vanillearoma
▢
2
medjoul dadels
▢
100
g
havermout
▢
2
el
gebroken lijnzaad
▢
10
pecannoten
,
geroosterd
Bereiding
Doe de plantaardige melk in een blender met de banaan, speculaaskruiden en het vanillearoma.
Ontpit de dadels en verwijder de kroontjes. Voeg ze toe aan de ingrediënten in de blender en blend 20 seconden.
Voeg de havermout en het lijnzaad toe en roer alles door, of zet de blender 2 seconden kort aan.
Verdeel de havermout over twee goed afsluitbare potjes of bakjes, zoals weckpotjes. Laat de overnight oats de hele nacht weken in de koelkast.
Roer de overnight oats in de ochtend nog eens door. Breek de pecannoten met je handen en voeg ze toe als garnering. Smakelijk!
Extra informatie
Tip: gebroken lijnzaad wordt vrij snel ranzig. Als je dit niet zoveel gebruikt, kan je dit in porties in de diepvries bewaren.
Recept en foto’s uit : Vegan Vibes van Lisa Steltenpool. Coverbeeld © Joshua Rood, foodfotografie © Saskia Lelieveld, Foodstyling © Alex Styling.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!
Tag
@bevegan.be
en gebruik de hashtag
#bevegan