Breng water aan de kook en overgiet de cashewnoten met kokend water. Laat even staan. (Je kan de cashewnoten ook een aantal uren laten weken in koud water indien je geen stevige blender hebt). *De cashewnoten geven deze dip een romige textuur. Om de kostprijs van de ingrediënten te drukken, kan je de helft van de cashewnoten vervangen door gekookte aardappelen.
Snijd de wortel in grove stukken. Doe de stukjes wortel in een kleine kookpot en overgiet met water tot ze bedekt zijn. Breng aan de kook en laat de wortels ongeveer 5 minuten koken tot ze beetgaar zijn.
Giet de cashewnoten en de stukjes wortel af en doe alle ingrediënten in een blender. Voeg 150 ml water toe en mix tot je een gladde massa krijgt. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.Tip: Probeer ook eens een heerlijke kom loaded nacho’s. Voeg extra toppings toe zoals zwarte bonen, guacamole, sriracha, koriander en tomaat.Smakelijk !
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan