Aquafaba is het geheime ingrediënt van deze heerlijke vegan chocomousse
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Belgisch
Voorbereiding: 20 minutesminutes
Opstijven: 1 hourhour
Totaal: 1 hourhour20 minutesminutes
Porties: 8porties
Ingrediënten
200mlaquafaba, het kookvocht van 2 bokalen kikkererwten (ongeveer 200 ml)
250gpure chocolade , van goede kwaliteit
kokos- of sojaroom, enkele eetlepels
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg er enkele eetlepels kokos- of sojaroom aan toe zodat het niet hard wordt terwijl je het laat afkoelen.
Klop de aquafaba stijf met een handmixer. Voeg nu voorzichtig de gesmolten chocolade toe en meng met een houten lepel. Doe de mousse in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
Serveer met besjes en/of geraspte chocolade of chocoladegranola.Smakelijk!