Maak de zure room door de cashews en de overige ingrediënten heel fijn te mixen met een blender of staafmixer.
Spoel de quinoa en kook in water met groentebouillon volgens de voorschriften op de verpakking.
Stoom of kook de broccoli, de asperges en de snijbonen tot ze beetgaar zijn.
Fruit de ui, de knoflook, de fijngesneden zoete peper en de stukjes portobello in een pan in wat olijfolie. Voeg peper en zout toe.
Haal de pan van het vuur en voeg de quinoa toe.
Meng voorzichtig en serveer de quinoasalade in een grote schaal. Voeg nu de in stukjes gesneden asperges, de broccoli en de (opengemaakte) doperwten toe.
Serveer met de zure room. Voeg eventueel nog extra toppings toe zoals een scheut olijfolie, chilivlokken, verse kruiden, nootjes, … Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan