Een heerlijk pittige aardappelsalade met spinazie en kikkererwten.
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
scheutolijfolie
2kleine groene pepers, fijngesneden
2teentjes knoflook
1tlversgeraspte gember (of poeder)
0,5tlkurkuma
0,5tlkaneel
1tlkomijn
1kgkrielaardappelen, gekookt en gehalveerd
1blikkikkererwten, gespoeld
450gspinazie, gewassen
versgemalen zwarte peper
himalayazout
sap van 1 citroen
roze peperballetjes
verse muntblaadjes
verse bladpeterselie
Bereiding
Doe een scheut olijfolie in een wokpan. Fruit de groene peper met de geperste knoflook en de geraspte gember. Voeg de kurkuma, kaneel en komijn toe. Blijf roeren met een houten spatel en doe er vervolgens de aardappelen en de gespoelde kikkererwten bij.
Na enkele minuten voeg je de verse spinazie en peper en zout toe. Neem de pan van het vuur als de spinazie geslonken is.
Besprenkel met citroensap, roze peperballetjes, verse munt en peterselie.
Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: One healthy kitchen, Uitgeverij Lannoo, €24,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan