Pieter-Jan Lint maakte deze kaaskroketten tijdens Vegan Summer Fest en aan de bomvolle zaal te merken waren ze een schot in de roos. We willen jullie dan ook niet onthouden van dit recept!
Verwarm de zonnebloemolie in een kookpot met dikke bodem en voeg de bloem toe. Laat de bloemsmaak even uit -‘bakken’.
Voeg beetje bij beetje 750 gr sojamelk toe aan de zonnebloemolie met bloem en laat de massa telkens tot tegen het kookpunt komen.
Los ondertussen de agar op in de overige 250 gr koude melk en breng in een steelpannetje aan de kook.
Voeg als laatste de ‘agar’melk toe aan de bechamel en kook de bechamel nog even door.
Kruid af met peper, zout, nootmuskaat, edelgistvlokken, witte miso en een drupje citroensap.
Giet uit in een met bakpapier beklede ovenschaal en laat opstijven.
Meng het water met 1 tl johannesbroodpitmeel, peper, zout en kruiden.
Snijd de kroketjes in de gewenste vorm en haal ze even kort door de bloem en klop goed af. Haal ze nadien door het water en als laatste door het paneermeel.
Bak een 3-tal minuutjes goudbruin in voldoende olie en werk af met wat limoenzeste.
Voor de crème van groene kruiden:
Mix de kruiden met het kookvocht, de appelazijn, limoensap, peper en zout tot een homogene massa. Voeg straalsgewijs zonnebloemolie toe tot een gladde crème ontstaat.
Smakelijk!
Extra informatie
Je kan deze kroketten ook op voorhand maken en invriezen. Recept van Pieter-Jan Lint.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan