Heerlijke vegan burgers op basis van kikkererwten.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totaal: 25minutes
Porties: 4kleine burgers
Ingrediënten
Voor de hamburgers:
1blikkikkererwten, (1 blik = 240g)
2teentjesknoflook
4zongedroogde tomaten
1wortel, geraspt
2elbloem, bv. boekweit
1tlsojasaus
1tlappelazijn
½tlgedroogde basilicum
½tlgedroogde oregano
½tlpaprikapoeder
zout, naar smaak
peper, naar smaak
Voor de burgerbroodjes:
4vegan hamburgerbroodjes
2rode uien
¼komkommer, in schijfjes
enkeleblaadjessla
½tomaat, in schijfjes
ketchup
veganaise
Bereiding
Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom. Het sap van de kikkererwten kan je in de koelkast bewaren of invriezen om bv. chocomousse* mee te maken.
Snipper de look en de zongedroogde tomaten fijn en doe deze bij de kikkererwten.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix met een staafmixer. Mix niet alles fijn, zodat je wat meer beet hebt.
Verdeel de mengeling in vier en maak er vier burgers van.
Bak de burgers in wat olie, ongeveer 4 minuten aan elke zijde.
Snijd ondertussen de uien in halve maantjes en stoof ze gaar in wat olie.
Snijd de broodjes in twee, doe er wat ketchup en/of veganaise op. Leg hier de gebakken burgers op. Snijd de groentjes in de gewenste dikte en leg ze op de burgers, werk af met de ui. Smakelijk!