Een heerlijk verfrissende vegan tzatziki! Alpro Go On, Griekse sojayoghurt van Sojade of Griekse kokosyoghurt van Abbot Kinneys lijken het best op Griekse yoghurt en zijn ideaal voor dit recept. Als je deze niet kan vinden, kan je ook gewone ongezoete sojayoghurt gebruiken.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Voorgerecht
Keuken: Grieks
Porties: 3personen
Ingrediënten
1komkommer
200gongezoete soyayoghurt, of kokosyoghurt
½citroen, uitgeperst
enkeleblaadjesverse munt, versnipperd
knoflook, optioneel
peper, naar smaak
zout, naar smaak
Bereiding
Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.
Doe de sojayoghurt of –kwark in een kom en meng hier de komkommer door.
Voeg het citroensap, peper, zout en munt toe en meng opnieuw.
Naar smaak kun je ook een teentje look of wat lookpoeder toevoegen. Smakelijk!