Stoofpotje met gerookte tofu, oesterzwammen en zeekraal
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 30 minutesminutes
Porties: 2personen
Ingrediënten
2elplantaardige olie
1blokgerookte tofu, in blokjes
150goesterzwammen, in grove repen gescheurd
1stengelprei, in schuine ringen
1rode paprika, in blokjes
100gzeekraal, ontdaan van eventuele harde uiteinden
1teentjeknoflook, fijngehakt
300mlbier
1 ½blokjegroentebouillon
150mlwater
15gmaïzena
½elzeewiervlokken, optioneel
Bereiding
Verhit olie in een stoofpan en bak de gerookte tofu samen met de oesterzwammen goudbruin.
Voeg de prei en rode paprika toe en bak ze mee op hoog vuur.
Voeg vervolgens de zeekraal, knoflook, het bier, de groentebouillontablet en het water toe. Laat het geheel nog circa 10 minuten stoven.
Meng de maizena met een paar eetlepels water; roer goed. Voeg dit papje al roerend toe aan de stoof en kook die nog even door tot de stoof mooi gebonden is.
Serveer met aardappelpuree of lekker grof brood.Smakelijk!
Extra informatie
Tip: Houd je erg van de smaak van vis? Stoof dan wat zeewiervlokken mee voor een extra zilte ervaring.Recept en foto uit Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer & Maartje Borst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan