Door de groenten te roosteren, krijgt deze soep een heel rijke, diepe smaak.
Totaal: 40 minutesminutes
Porties: 4liter
Ingrediënten
1pompoen, klein
2rode ajuinen, groot
2selderstengels
1aubergine, klein
1rode paprika, klein
1rode peper
2tenenlook, groot
1avocado
1bliktomaat, 400 g
4elsojasaus, of tamari
1 elpindakaas
2tlcurrypoeder
1 + ½tlAziatische kruidenmix
1tlpaprikapoeder
1tlkomijn
water
Om te serveren (optioneel)
pesto
sojaroom
verse basilicum
Bereiding
Schil de ajuin en de look, was de rest van de groenten. Snij alles in grote stukken.
Haal het vruchtvlees uit de avocado.
Verwarm de oven voor of 190°C. Indien je een airfryer hebt, kan je deze gebruiken.
Rooster de groenten (zonder de avocado) ongeveer 30 minuten in de oven of airfryer totdat ze beetgaar zijn.
Voeg de groenten samen met de rest van de ingrediënten en wat water toe aan de blender. Je gaat dit enkele keren moeten herhalen aangezien je blender waarschijnlijk niet groot genoeg is om alles in één keer te blenden. De dikte van de soep kies je natuurlijk zelf, maar ik voeg water toe totdat ik in totaal ongeveer 4 liter soep heb. (Aangezien er maar 2 liter in mijn blender kan, blend ik dit dus in 2 keer.)
Je kan als je wil een deel van de soep invriezen. Doe dit nu.
Doe de rest van de soep in een pan en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuutjes op een zacht vuurtje doorkoken. (Doe dit ook voor de soep die je later uit de diepvries haalt.)
Serveer eventueel met een beetje pesto of sojaroom en wat basilicum.
Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan