Deze raw granola met chocolade is verslavend! Lekker om zo te snacken of te gebruiken als topping bij je ontbijt of op jouw ijsje.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Voorbereiding: 10 minutesminutes
In de droogoven: 12 hourshours
Totaal: 12 hourshours10 minutesminutes
Porties: 1grote pot
Ingrediënten
1cupdadels, 1 uur geweekt (1 cup dadels= 140 gr)
3el kokosolie
3elcacao, (rauwe)
½vanilleboon
snuifjezout
¼cup weekwater van de dadels
1cupboekweit, (1 cup boekweit= 200 gr)
2cupamandelen, en/of walnoten (1 cup noten= 125 gr)
½cupcacao nibs
Bereiding
Mix de dadels in een foodprocessor met de kokosolie, cacao, vanille, zout en water tot een smeuïge puree.
Doe de boekweit met de noten in een grote kom en meng hier de dadelpuree door.
Spreid de rawnola uit op bakpapier en zet 12 uur in de droogoven. Je kunt de rawnola ook in de oven maken: 30 à 40 minuten op 160°C. Voeg de cacao nibs toe.