Dit recept voor een heerlijk zomers ontbijt is de ideale manier om restjes rijst te verwerken! Wij kunnen alvast niet genoeg krijgen van verse perziken.
Soort gerecht: Ontbijt
Totaal: 20minutes
Porties: 1portie
Ingrediënten
1cupbruine rijst, gekookt
¼cupplantaardige melk
½tlvanille-extract
1perzik
snuifjenootmuskaat
¼tlkaneel
2elwater
citroensap
1 ½elamandelen
ahornsiroop, optioneel
Bereiding
Doe de rijst, samen met de melk en het vanille-extract, in een kleine kookpan en breng langzaam aan de kook op een zacht vuur. Roer regelmatig zodat de rijst niet aankoekt. Het is klaar als het een zachte brij wordt, ongeveer na 10 minuutjes.
Snijd de perzik in halve maantjes en leg ze in een pan. Voeg het water, de nootmuskaat en kaneel toe en meng goed door elkaar. Laat de perzik stoven tot ze zacht wordt, na zo’n 10 minuten.
Hak ondertussen de amandelen fijn.
Doe de rijst in een kom en schik hier de perzik op, pers er een beetje vers citroensap over uit. Werk af met de amandelen en evt. met wat ahornsiroop.
Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt dit gerecht ook prima met havermout of quinoapap maken en/of de perzik door appel vervangenRecept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan