Ben je op zoek naar een veganistisch dessert dat heel gemakkelijk is en waar je toch mee kan uitpakken? Zoek niet verder! Deze vegan tiramisu ziet er niet alleen prachtig uit maar is ook superlekker.
Totaal: 20minutes
Ingrediënten
160gcashewnoten , een paar uur in water geweekt en vervolgens afgegoten
250gsojavanillepudding
1elbruine rum
80gpoedersuiker
250mlopklopbare sojaroom
500gdiepvriesframbozen, of andere rode vruchten
1pakjevegan koekjes, “Digestive” koekjes zijn heel hard aanbevolen. Het feit dat ze volkoren zijn is, in tegenstelling van wat je zou verwachten, een absolute meerwaarde!
Bereiding
Mix de cashews in een blender héél goed fijn samen met de sojavanillepudding en een eetlepel bruine rum.
Klop 1 brikje sojaslagroom op tot je slagroom hebt. Meng vervolgens de slagroom heel voorzichtig met het cashew-puddingmengsel.
Laat de frambozen even rusten op kamertemperatuur zodat je ze makkelijker kan mixen. Mix 500g diepvriesframbozen met 80g poedersuiker met een staafmixer in een hoge beker tot een vloeibare saus. Als je wil kan je met een fijne zeef de pitjes er uitfilteren.
Neem ten slotte een grote schaal of kleinere glazen potjes en maak de tiramisu door laagjes witte en rode saus af te wisselen met een laag koekjes. Leg niet meer dan 1 laag koekjes per vingerdikke laag saus, anders krijg je een te droog dessert.
Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan