Deze vegan brownies smaken helemaal zoals de klassieke vegan brownies: smeuïg en vol chocolade!
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Snack
Voorbereiding: 15 minutesminutes
Baktijd: 35 minutesminutes
Totaal: 50 minutesminutes
Porties: 10porties
Ingrediënten
3elwater
1elchiazaad, gemalen
150gdonkere chocolade, 70% cacao
100gkokosolie
130gtarwebloem
130gamandelmeel
½tlzout
½tlnatriumbicarbonaat, = baking soda, dit vind je in de supermarkt in gele verpakking. Dit is niet hetzelfde als bakpoeder.
200gsuiker
150gappelmoes
gehakte walnoten of hazelnoten, optioneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maal het chiazaad in een vijzel of voor grotere hoeveelheden in een krachtige blender.
Meng 1 eetlepel gemalen chiazaad met 3 eetlepels water in een klein kommetje en zet opzij.
Meng de bloem, het amandelmeel, het zout en het natriumbicarbonaat in een grote mengkom.
Smelt de kokosolie samen met de chocolade voorzichtig in de microgolf of au bain marie in een grote kom. Meng goed eens alles gesmolten is. Voeg er de suiker, de appelmoes en het chiamengsel aan toe.
Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en meng goed. Indien je nootjes in je brownie wil, doe ze er als laatste stap bij.
Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm en giet het deeg erin. We gebruikten een bakblik van 19x25 cm.
Bak de brownies 35 minuten op 180°, niet op heteluchtstand. Is je bakblik groter bak dan iets minder lang, is het kleiner, bak iets langer.
Laat de brownies volledig afkoelen voor je ze in stukken snijdt. Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan