Smelt de bakboter of kokosolie. Let op dat deze niet aanbrandt.
Verkruimel de speculooskoekjes en meng er de gesmolten bakboter of kokosolie door.
Bekleed een springvorm (bij ons: 21cm) met bakpapier, schep het mengsel erin en druk goed aan.
Meng de sojayoghurt, het citroensap, de 3 afgestreken eetlepels bloem en de suiker in een kom.
Giet dit mengsel bovenop de ongebakken speculoosbodem.
Bak 25 minuten op 180°C.
Na 25 minuten, draai je de bakvorm zodat de achterkant vooraan staat en bak nog 25 verder op heteluchtstand. Dek de taart de laatste tien minuten af met aluminiumfolie als je merkt dat ze te bruin kleurt.
Laat afkoelen op het aanrecht en daarna in de koelkast. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan