Overnight oats zijn superhandig als je 's morgens geen tijd hebt om je ontbijt klaar te maken. Zet 's avonds alles klaar en geniet de volgende dag van een heerlijk snel ontbijt.
Soort gerecht: Ontbijt
Totaal: 5 minutesminutes
Porties: 1persoon
Ingrediënten
¾cuphavervlokken
1cupamandelmelk, of andere plantaardige melk. Bij voorkeur melk van noten omdat die het meeste smaak toevoegt en een romiger resultaat geeft.
1tllijnzaad, of 1 extra tl chiazaad
1tlchiazaad, of 1 extra tl lijnzaad
1tlcacaopoeder, rauw
1elpure chocoladedruppels, of in stukjes gehakte pure chocolade of cacao nibs
1banaan
noten, gehakt (optioneel)
chocolade, extra als topping (optioneel)
Bereiding
Doe de havervlokken met de cacaopoeder, het lijnzaad, chiazaad en de chocoladedruppels in een ontbijtkom. Roer goed door elkaar.
Voeg de amandelmelk toe en roer opnieuw goed door elkaar.
Zet in de koelkast.
Haal ’s ochtends het kommetje uit de koelkast en voeg er in schijfjes gesneden banaan aan toe, evt. samen met wat gehakte noten of extra chocolade.