Giet kokend water over de spinazie en laat 5 minuten blancheren. Laat afkoelen onder de kraan en laat uitlekken. Knijp het water eruit zodat er een lange "worst" ontstaat. Giet er een paar druppels geroosterde sesamolie over en bestrooi met zout en lookpoeder.
Meng de wortel en courgette met ½ theelepel geroosterde sesamolie en 1 theelepel sesamzaad. Je kunt een beetje lookpoeder toevoegen als je wilt.
Snijd de rest van de groenten en het fruit in lange, dunne repen en hak de kimchi fijn.
Meng de veganaise en het sap van de kimchi tot een saus.
Rol de kimbap op en bestrijk de buitenkant met een beetje sesamolie en een snufje zout. Wrijf voor je de kimbap snijdt, je mes in met sesamolie.
Extra informatie
Recept en foto’s van Korea Agro-Trade Center en Sara Kiyo Popowa.Dit recept werd vertaald door vrijwilligster Reitske. Heb jij ook zin om te vertalen voor BE Vegan? Schrijf je dan in als vrijwilliger!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan