Vegan meringues van aquafaba met een koffie-frambozenswirl
Deze prachtige vegan meringues zijn eenvoudiger dan je denkt. Werk af met een prachtige koffie-frambozenswirl.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 15 minutesminutes
Baking time: 4 hourshours
Porties: 8meringues
Ingrediënten
Vegan meringues
120ml aquafaba, het vocht uit een blik kikkererwten
¼tlwijnsteenbakpoeder
1tlvanille-extract
Snufjezeezout
225gpoedersuiker
Koffiesiroop
1shotespresso
50gsuiker
Frambozensaus
125gframbozen
1elsuiker
3elwater
Bereiding
Koffiesiroop
Verwarm de espresso samen met de suiker in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen.
Frambozensaus
Verwarm de frambozen met de suiker en het water in een kleine steelpan op laag vuur, tot de suiker is opgelost en de frambozen uit elkaar vallen. Zeef het mengsel en laat afkoelen.*
Vegan meringues
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de aquafaba, het wijnsteenbakpoeder, het vanille-extract en het zout in de kom van een standmixer met garde. Zet de standmixer op middelhoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg vervolgens de suiker in delen toe. Laat iedere eetlepel suiker enkele keren meedraaien tot die volledig is opgelost.
Schep het schuim op de bakplaat en verdeel het in tweeën. Lepel de koffiesiroop voorzichtig door het ene deel en de frambozensaus door het andere. Verdeel het schuim met een spatel in meerdere vormen van zo’n 5-7 centimeter doorsnee.
Bak de meringue 2 uur in de oven. Doe de oven tussendoor niet open. Zet de oven uit en laat de meringue minstens 2 uur in de oven afkoelen, tot je ze zonder problemen van het bakpapier kunt halen.
Extra informatie
*Tip: De overgebleven frambozenpulp is lekker om door je plantaardige yoghurt te roeren bij het ontbijt.Recept en foto uit 50 x vegan zuivel van Marleen Visser. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan